Bal doorgeven

Volleyball-icon

‘Bal doorgeven’ is een eenvoudige maar spannende activiteit waarbij 2 of meer groepen een wedstrijd tegen elkaar houden. Het spel kan goed als afsluiting van een gymles worden gebruikt.

Benodigdheden

  • per groepje een bal

De groep wordt verdeeld in 2 even grote partijen. De kinderen gaan in een rij achter elkaar staan. De eerste van elke rij krijgt een bal. Op een teken van de leerkracht geven de kinderen de bal om en om boven het hoofd en tussen de benen door naar het laatste kind. Als het laatste kind de bal heeft loopt het naar voren en begint het opnieuw totdat het kind dat als eerste begon weer vooraan staat. Het team dat als eerste klaar is wint.

Variaties/tips/opmerkingen

  • Maak meer dan 2 groepen kinderen.
  • Beide groepen beginnen aan één kant van de zaal. Het kind vooraan in de rij staat bij de muur en raakt met de bal de muur aan. Als het spel begint geven de kinderen de bal door. Zodra een kind de bal heeft doorgegeven sluit het achteraan in de rij. Op deze manier schuift de rij op naar de andere kant van de zaal. Het team dat als eerste de andere kant van de zaal heeft bereikt wint.
Dit bericht is geplaatst in Balspelen, Bewegingsonderwijs met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.