Blokjesvoetbal

voetbal

Blokjesvoetbal is een bekend voetbalspelletje voor in de zaal.

Benodigdheden

  • Per leerling een blokje
  • Voetbal (eventueel een foambal)

Alle kinderen zetten hun blokje ergens in het veld neer (minstens een halve meter van de kant af). Er zit één kind aan de kant. De kinderen proberen elkaars blokje om te schieten. Wordt er een blokje omgeschoten dan wisselt het kind waarvan het blokje is omgeschoten met het kind dat aan de kant zit. Is de groep groot dan kunnen er ook meer kinderen aan de kant zitten die dan doorschuiven.

Variaties/tips/opmerkingen

  • Spreek af of bij het zelf omver lopen van het blokje ook gewisseld moet worden.
  • Als het spel buiten gespeeld wordt kunnen de kinderen i.p.v. een blokje ook een plastic fles met water nemen (zonder dop erop!). Als de fles omgeschoten wordt moet deze z.s.m. weer rechtop gezet worden. Alle kinderen doen mee en er hoeft niet gewisseld te worden. Wie houdt zijn fles het langst vol?
  • Speel het spel op een klein veld van ongeveer een derde van de zaal. Er staan 6 blokjes in het veld (4 in de hoeken en 2 halverwege de lange kant). Bij elk blokje staat een kind. 1 kind heeft geen blokje en neemt de bal in het midden van het veld uit. Zodra er een blokje is omgeschoten krijgt de ‘vrije man’ het blokje dat is omgeschoten. Vanaf de kant komt er een nieuw kind in het veld die de bal vanuit het midden uit neemt.
Dit bericht is geplaatst in Bewegingsonderwijs, Voetbalspelen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.