Bodyguard

bodyguard

Bodyguard is een stoeispel in een kring waarbij kinderen een ander kind bewaken en proberen te voorkomen dat hij ontsnapt.

De groep wordt verdeeld in 2 even grote partijen. 1 partij maakt een ruime kring met het gezicht naar binnen gericht. Van de andere partij gaat elk kind achter een kind van deze kring staan waardoor er een 2e kring, de buitenkring, ontstaat.

De kinderen van de buitenkring zijn de bodyguards. De bodyguards houden de handen op hun rug. 1 kind van de binnenkring heeft geen bodyguard achter zich staan. Hij noemt een naam van een ander kind in de binnenkring. Dit kind probeert te ontsnappen aan zijn bodyguard en rent naar het kind dat alleen staat. Als dat lukt gaat hij erachter staan en wordt zo zelf een bodyguard. Als het de bodyguard lukt om het kind vast te pakken zodat het niet kan ontsnappen wordt er een andere naam genoemd.

Een bodyguard die een kind laat ontsnappen zet een stap naar voren zodat hij in de binnenkring staat. Hij mag nu de volgende naam noemen.

Variaties/tips/opmerkingen

  • Let op! Gebruik bij dit spel de aandachtspunten voor stoeispelen.
  • Spreek af hoe de bodyguards een kind mogen vastpakken. Bijvoorbeeld: alleen aan de armen vastpakken of met beide armen het bovenlichaam vastpakken.

 

Dit bericht is geplaatst in Bewegingsonderwijs, Stoeispelen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.