Bom-schild

bomSchild

Bij bom-schild verspreiden de leerlingen zich door de zaal en gaan ergens staan. Iedere leerling neemt zonder te overleggen twee andere leerlingen in gedachten: de ene leerling is een bom is en de andere een schild.

De leerkracht geeft een signaal en alle leerlingen beginnen te lopen. Elke leerling moet ervoor zorgen dat ze op een plek staan waarbij de leerling die ze als schild hebben gekozen tussen zichzelf en de bom in staat. Maar… omdat iedereen dit moet doen en omdat niemand weet of hij voor een ander de bom of het schild is valt dit nog niet mee. Iedereen moet blijven lopen om het schild tussen zichzelf en de bom in te houden.

Zodra de leerkracht weer een signaal geeft (bijvoorbeeld na 1 minuut) blijft iedereen staan. Alle bommen zijn dan denkbeeldig ontploft. Alle leerlingen wijzen nu met de linkerhand de bom aan die ze hadden gekozen en met de rechterhand het schild. Zo is makkelijk te zien wie het gelukt is om zich achter het schild te verschuilen. Wie heeft het overleefd?

Variaties/tips/opmerkingen

  • Soms gaan de leerlingen dicht bij elkaar lopen. Geef dan als extra opdracht dat er minstens 5 meter afstand tot de bom moet zijn omdat anders het schild niet werkt.
Dit bericht is geplaatst in Bewegingsonderwijs, Loopspelen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.