Indianentrefbal

indiaan

Indianentrefbal is een variatie op gewoon trefbal. De kinderen kunnen niet alleen mikken op de tegenstanders maar ook op de wigwams.

Benodigdheden

  • 18 1-meterstokken
  • 6 touwtjes
  • 2 banken
  • 1, 2, of 3 foamballen

indianentrefbal

De groep wordt verdeeld in twee indianenstammen. Elke indianenstam heeft zijn eigen land (vak) en op dat land staan 3 wigwams. De wigwams worden gemaakt van 3 stokken door ze met een touwtje aan elkaar te binden.

De twee indianenstammen proberen met de foamballen vanaf hun eigen land de indianen van de andere stam af te gooien. Als er een indiaan geraakt wordt zonder dat de bal de grond heeft geraakt dan is hij of zij af. Wie af is gaat op de bank aan de kant zitten. Als een bal wordt gevangen is de indiaan die bal heeft gegooid af. Indianen mogen niet lopen met de bal, tenzij ze alleen over zijn gebleven op hun land.

Indianen mogen ook proberen om een wigwam om te gooien. Als dat lukt mag de hele stam van de indiaan die gegooid heeft van de bank af en weer meedoen.

Een indianenstam wint als alle indianen van de andere stam zijn afgegooid of als alle wigwams van de andere stam zijn omgegooid.

Dit bericht is geplaatst in Bewegingsonderwijs, Trefbalspelen met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.