Konijnenjacht

konijn

Konijnenjacht is een trefbalspel waarbij de hele groep moet samenwerken om een paar ‘konijnen’ af te krijgen. Dit spel doet het goed als afsluiting van een les omdat er maar een paar leerlingen aan het lopen zijn.

Benodigdheden

• 2 foamballen
• 2 kasten
• Stopwatch

Beschrijving
Alle leerlingen staan verspreid rond een groot vak (bijvoorbeeld de halve of de hele gymzaal). In het vak staan 2 kasten. Er worden 3 leerlingen aangewezen als konijnen. Deze leerlingen gaan in het vak staan. De andere leerlingen zijn de jagers en moeten de konijnen met de foamballen proberen te raken. Ze mogen alleen gooien vanaf de rand van het vak en alle jagers moeten op hun eigen plek blijven staan. De konijnen kunnen de kasten gebruiken om zich achter te verschuilen.

De leerkracht houdt bij het spel de tijd bij. Als het 1 of meer konijnen lukt om 1 minuut lang niet geraakt te worden hebben de konijnen gewonnen. Zijn alle konijnen binnen 1 minuut geraakt dan hebben de jagers gewonnen.

Variaties/tips/opmerkingen

  • Dit spel kan ook in een gedeelte van de zaal door twee partijen (ongeveer 6 kinderen groot) tegen elkaar gespeeld worden. Eén partij staat in het veld en kan zich achter de kast verschuilen die in het midden van het veld staat. De andere partij verdeeld zich aan twee kanten van het veld (achter een lijn) en probeert de kinderen in het veld af te gooien. Ook hierbij is het weer nodig om samen te werken door over te spelen. Kinderen die af zijn gaan nu aan de kant zitten tot alle kinderen van hun partij af zijn.
Dit bericht is geplaatst in Bewegingsonderwijs, Trefbalspelen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.