Matten chaosbal

Volleyball-icon

Matten chaosbal is vooral een… chaotisch balspel šŸ˜‰

Benodigdheden

  • 8 matten
  • 3 banken
  • 4 of 5 ballen

mattenchaosbal

8 kinderen staan op de matten. 4 kinderen hebben een eigen mat en er zijn 2 tweetallen met 2 matten. De andere kinderen zitten op de bank. De ballen liggen verspreid in de zaal.

De kinderen op de matten mogen van de mat afkomen om een bal te pakken. Daarna lopen ze met de bal terug naar de mat. Vanaf de mat rollen of gooien ze de bal naar een andere mat. Kinderen op de matten mogen de bal tegenhouden met handen en voeten. Als een mat geraakt wordt door een bal moet het kind dat erop staat achteraan op de bank aansluiten en komt er een nieuw kind in het spel. Als de matten van een tweetal worden geraakt gaat het tweetal op de bank zitten en komen de eerste 2 kinderen die op de bank zitten als nieuw tweetal in het spel.

Terwijl er gewisseld wordt gaat het spel door. Het kan dus zijn dat de mat alweer geraakt wordt voordat de nieuwe kinderen de mat bezet hebben. Er moet dat direct weer gewisseld worden. Dit zorgt voor de ā€˜chaosā€™ in het spel. De kinderen die vooraan zitten op de bank moeten dus heel goed het spel in de gaten houden.

Variaties/tips/opmerkingen

  • Als een mat geraakt wordt moet het kind dat op de mat er tegenover staat naar deze mat rennen. Het kind dat nieuw in het spel komt krijgt de vrijgekomen mat. Dit geldt ook voor de tweetallen. Zij moeten samen naar de overkant rennen als de matten van het andere tweetal wordt geraakt. Dit zorgt voor extra veel chaosā€¦
Dit bericht is geplaatst in Balspelen, Bewegingsonderwijs met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.