Woordenmeppertje

Vliegenmepper
Oefen taal en Engels met een variant op krantenmeppertje.

Benodigdheden

  • Vellen papier met daarop de woorden waarvan de leerlingen de betekenis moeten kennen
  • Een opgerolde krant

De leerlingen staan in een kring. Iedere leerling houdt zichtbaar een vel papier vast met daarop een woord dat geoefend moet worden. Dit kunnen bijvoorbeeld woorden van Engels of van woordenschat zijn. 1 leerling is de tikker en staat in het midden van de kring met een opgerolde krant.
Er wordt bij de start van het spel door de leerkracht een woord genoemd. De leerling die in het midden van de kring staat probeert het leerling die dit woord vasthoudt te slaan. Als de leerling met het woord op tijd de betekenis kan opnoemen mag de tikker niet slaan. De leerling die de betekenis heeft gezegd noemt het volgende woord en de tikker probeert dan die leerling te slaan. Als het de tikker lukt een leerling te slaan wordt de leerling die geslagen is de nieuwe tikker.

Variaties/tips/opmerkingen

  • Laat de leerlingen regelmatig wisselen van woord.
  • Werk met meerdere kleinere kringen zodat iedereen vaak aan de beurt komt. Dit voorkomt ook dat er te weinig woorden zijn. De woorden kunnen nu in elke kring een keer voorkomen.
  • Bij woordenschat kan de omschrijving te lang zijn om snel op te noemen. Spreek af dat er niet geslagen mag worden als er is begonnen met het opnoemen van de omschrijving.
Dit bericht is geplaatst in Engels, Taal, Woordenschat met de tags , , , , . Bookmark de permalink.