Aan de slag met App Inventor

logoAppInventor

Deze week heb ik App Inventor uitgeprobeerd. Ik had er wel eens van gehoord maar was er nog niet aan toegekomen om er iets mee te doen. Nu ik eenmaal er (eventjes) mee heb geëxperimenteerd ben ik direct enthousiast!

Met App Inventor kan je net zoals bij Scratch (ook van MIT) programma’s maken door blokken code in  elkaar te klikken. Dat gaat heel eenvoudig alhoewel App Inventor wel een stukje ingewikkelder is dan Scratch. Voor leerlingen in groep 7 of 8 of leerlingen op het VO is het zeker geschikt.

De apps die je maakt kan je als apk-bestand (installatiebestand) downloaden waardoor je ze gewoon op een smartphone of tablet kan installeren en zelf kan uploaden in Google Play.

Het mooie van App Inventor is dat je een smartphone of tablet draadloos kan verbinden (over wifi) met je pc of laptop. Alles wat je programmeert kan je dan direct uitproberen. Klaar terwijl je er aan werkt!

Omdat ik zo enthousiast er over ben heb ik direct een eerste eenvoudige les gemaakt waarin uitgelegd wordt hoe je kan starten met App Inventor en hoe je een eenvoudige “Hallo wereld!” app kan maken.

Ik zal proberen binnenkort wat vervolglessen te maken waarin nog wat meer wordt uitgelegd.

Let op!

  • Net als bij de andere lessen is het prima om het Word-document te gebruiken om de les aan te passen. Vermeld er dan a.u.b. wel even de bron bij.
  • App Inventor 2 is nog een bètaversie. Het werkt (nog) niet in Internet Explorer.
Dit bericht is geplaatst in App Inventor, ICT, Programmeren met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.