Webtip: Kahoot!

kahootIcon

Kahoot! is een webbased toepassing waarmee eenvoudig quizzen gemaakt kunnen worden die in de klas interactief kunnen worden gespeeld. Op https://www.getkahoot.com/ kan een gratis account aangemaakt worden en daarna kan er begonnen worden met het maken van een quiz.

kahoot02

Naast het maken van een quiz kan er ook gekozen worden voor een discussie of een enquête. Bij het maken van een quiz kunnen er meerkeuze vragen worden gemaakt die van een foto of een videofragment van YouTube kunnen worden voorzien.

kahoot03

Wanneer de vragen voor de quiz zijn gemaakt kan de quiz met de Preview optie alvast worden uitgeprobeerd. Handig om te kijken of de quiz klopt en om er achter te komen hoe het spelen van een quiz gaat.

kahoot04

Als de quiz in de klas wordt gespeeld gaan de leerlingen op de computer, tablet of smartphone naar de website https://www.kahoot.it/ Voor Android smartphones of tablets kan er eventueel een app worden gedownload bij Google Play. Er hoeft alleen de code van de quiz (game pin) en een naam door de leerling te worden ingevoerd.

kahoot01

Als de quiz wordt gestart worden de antwoorden door de leerlingen gegeven door op het juiste symbool van het antwoord te klikken. De vraag en de antwoorden staan op het digibord, de leerling ziet alleen de symbolen op zijn apparaat.

kahoot05

Goede vragen leveren punten op en snel een antwoord geven levert meer punten op. Na elke vragen worden de scorelijst getoond en aan het eind van de quiz kunnen de resultaten eventueel nog worden gedownload.

kahoot06

Wat mooi is, is dat er al heel erg veel Kahoot! quizzen zijn gemaakt. De quizzen kunnen worden gedeeld en het is ook mogelijk een quiz van iemand anders te kopiëren en aan te passen. Het is dus zeker de moeite waard om tussen alle bestaande quizzen eens te gaan zoeken.

Dit bericht is geplaatst in ICT, Webtips met de tags , , , . Bookmark de permalink.