Webtip: Padlet

padletIcon

Met Padlet kan online een muur worden gemaakt waarop gebruikers informatie kunnen plaatsen in de vorm van onder andere tekst, video, fotos en geluid.

padlet01

Wanneer je naar de website gaat kan je direct klikken op Bouw een muur. Er wordt dan een lege muur aangemaakt en er kan direct begonnen worden met het plaatsen van informatie. In de adresbalk van de browser staat de unieke link van de muur. Door deze te delen met anderen kan er door meerdere gebruikers tegelijkertijd aan de muur worden gewerkt.

padlet02

Door te dubbelklikken op de muur kan er informatie worden geplaatst. Bij elk berichtje kan een titel worden ingevoerd en kan er tekst worden ingetypt. Door op de icoontjes onder het bericht te klikken kan er bijvoorbeeld een afbeelding of video worden toegevoegd. Padlet herkent in elk geval links van YouTube en plaatst die automatisch als video op de muur.

padlet03

padlet04

Met de knoppen aan de zijkant is het mogelijk om een nieuwe Padlet te maken, om in te loggen, de Padlet te delen, hulp te krijgen of om de instellingen van de Padlet te wijzigen. Zo kan bijvoorbeeld de achtergrond worden gewijzigd of kan worden ingesteld of de Padlet privé of openbaar is.

Een account kan eenvoudig worden aangemaakt en er kan ook met een Facebook- of Googleaccount worden ingelogd. Padlets kunnen dan worden bewaard en ook kan er een eigen, eenvoudige naam voor de Padlet worden gekozen zodat deze eenvoudiger te delen is.

Padlet is een eenvoudig te gebruiken krachtige tool om snel informatie in een groep te verzamelen en te delen. Bij wereldoriëntatie en projecten is het goed in te zetten maar ook bij rekenen (‘hoe heb je deze opgave opgelost?’) en tal van andere situaties is het goed te gebruiken.

Dit bericht is geplaatst in ICT, Webtips met de tags , , , . Bookmark de permalink.