24-game – Sinterklaas versie

24game

 

 

 

In een ander bericht op LesWiki staat de uitleg van het 24-spel (24-game). Tijdens de Sinterklaastijd kan het 24-spel worden gespeeld met speciale Sinterklaaskaarten van dit spel.

Er zijn 3 verschillende niveaus. Klik op een niveau om de 30 bijbehorende kaarten te downloaden.

Druk de kaarten af, bij voorkeur in kleur, plak ze op stevig karton en knip ze uit en/of lamineer de kaarten.

Het spel kan met 2 tot 4 kinderen gespeeld worden. De kaarten worden geschud en op de kop op een stapel gelegd. Haal eventueel de te moeilijke kaarten uit het spel.

Er wordt een kaart omgedraaid. Zodra iemand het antwoord weet legt hij zijn hand op de kaart. Daarna moet hij het antwoord zeggen. Als het klopt mag degene die het antwoord weet de kaart houden.

Kaarten met 1 pepernoot zijn 1 punt waard, met 2 pepernoten 2 punten en met 3 pepernoten 3 punten. Er kan gespeeld worden tot een bepaalde score is gehaald (bv. 10 of 15 punten) of tot er een afgesproken tijd om is. Wie het eerst de score heeft gehaald of wie de meeste punten heeft wint.

Variaties/tips/opmerkingen

  • Het spel kan natuurlijk ook met echte pepernoten worden gespeeld! Zet een bak met pepernoten klaar. Wie een kaart wint mag 1, 2 of 3 pepernoten uit de bak halen. Let er wel op dat kinderen die ongeveer hetzelfde niveau hebben tegen elkaar spelen.
Dit bericht is geplaatst in Hoofdrekenen, Rekenen, Sinterklaas, Thema's en projecten met de tags , , , , , , . Bookmark de permalink.