Tafelbingo op het digibord

bingo

In een eerder bericht heb ik een beschrijving gemaakt van het spel Tafelbingo waarmee in spelvorm tafelsommen kunnen worden geoefend. Hierbij zitten o.a. kaartjes waarmee de leerkracht de tafelsommen kan voorlezen. Ik ben eens rond gaan kijken of daar niet al een tool voor het digibord voor was die als vervanging voor deze kaartjes kon dienen maar kon er niet echt iets voor vinden. Dus… maar even zelf aan het knutselen (lees: programmeren) gegaan en zelf een digibordtool gemaakt.

TafelBingoApp1

De tool is hier te vinden: http://www.leswiki.nl/apps/tafelbingo/
Het werkt vrij simpel: selecteer 1 of meerdere tafels (standaard zijn  de allemaal geselecteerd) en druk op ‘start’. Daarna kan met de pijltjesknoppen steeds de volgende som worden getoond. Eventueel kan er ook terug worden gebladerd door de sommen.

TafelBingoApp2

Met de controleknop wordt een overzicht getoond van de antwoorden van de sommen die al zijn geweest. Daarmee kan snel een volle bingokaart worden gecontroleerd.

TafelBingoApp3

Opmerkingen of vragen over Tafelbingo voor het digibord? Stuur een berichtje via Twitter! @LesWiki

Dit bericht is geplaatst in Hoofdrekenen, Rekenen, Rekenspelletjes, Tafelsommen met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.