Hoofdrekenen oefenen met Kablum

sh2

Afgelopen weekend zag ik ergens een berichtje over de game Flappy Bird. Een eenvoudig maar verslavend spelletje dat een hoge moeilijkheidsgraad heeft (het kostte me zeker 5 tot 10 minuten om punten te halen). Je klikt op het scherm om het vogeltje te laten vliegen en je moet ervoor zorgen dat je niet tegen buizen aan vliegt. Als je het goed doet krijg je medailles maar de hogere levels zijn erg moeilijk; vrijwel onmogelijk om te halen.

De gameplay en de graphics lijken erg op die van Super Mario (lees meer) en mij leek me leuk om er weer een variatie op te maken met een educatief tintje. Gelukkig kan dat relatief eenvoudig met GameMaker: Studio Na een avondje knutselen had ik een ruwe, werkende versie die al aardig goed werkte. Nog een avondje werken en de eerste versie van game was klaar: Kablum(een samentrekking van de woorden kaboom, balloon en sum). De Android-app is gratis te downloaden in Google Play.

In mijn spelletje moet een ballonnetje worden bestuurd door te klikken op het scherm. Tussen de buizen is een som te zien en en na de buizen verschijnen er telkens 2 wolken waarin in 1 wolk het goede antwoord van de som staat.

In de eerste versie kunnen alleen tafelsommen worden geoefend. Dit wordt binnenkort uitgebreid met meerdere niveaus en meerdere bewerkingen. Ook kunnen er dan sterren verdiend worden door meer punten te halen.

Voor op de pc en/of het digibord is de app ook als HTML5-game te spelen op http://oefenmeer.nl/Kablum/

 

Dit bericht is geplaatst in Android apps, Hoofdrekenen, ICT, Tafelsommen met de tags , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.