Webtip: Arcademic Skill Builders

ArcademicSkillBuilders1

Arcademic Skill Builders heeft een educatieve website waarop online geoefend kan worden: http://www.arcademics.com/

Er zijn diverse educatieve games die gespeeld kunnen worden. Deze games zijn vaak wedstrijdjes die tegen de computer gespeeld kunnen worden of online, tegen elkaar. Vooral dit laatste is erg uitdagend omdat er tegen leerlingen over de hele wereld gespeeld kan worden. Het is voor deze games niet nodig om op de website in te loggen: leerlingen kunnen direct gaan spelen.

De website is Engelstalig maar voor veel games is dit geen probleem. De games waarbij dit wel lastig is kunnen natuurlijk weer bij het vak Engels worden gebruikt. Er zijn onder andere games voor:

  • hoofdrekenen (optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen);
  • breuken;
  • kommagetallen;
  • tijdrekenen;
  • (Engelse) topografie;
  • typevaardigheid

ArcademicSkillBuilders2

Tip
Wil je, bijvoorbeeld voor op het digibord, alleen een game in beeld en niet de hele website? Ga dan naar de pagina van de game en open daar het bronbestand van de website. In de meeste browsers kom je hier met de toetscombinatie <Control> + <U>. Je kan ook in de menubalk zoeken. Bij Internet Explorer ga je daar naar Beeld > Bron.

Zoek dan in dit tekstbestand naar het woordje swf (uiteraard met de zoekfunctie… <Control> + <F>). Je ziet dan ergens een regel die er ongeveer zo uit ziet:

embedSWF(“http://media.arcademicskillbuilders.com/games/grand_prix/grand_prix.swf?20130528″, “grand_prix”, 875.0, 500.0, “save_data_url=http://plus.arcademics.com/api/save_data”);

Uit deze regel kan je de URL van de game halen:

http://media.arcademicskillbuilders.com/games/grand_prix/grand_prix.swf

Met deze link kan de game gestart worden. Door nu ook nog eens op de F11-toets te drukken wordt de game schermvullend. Druk nog een keer op F11 om de schermvullende modus van de webbrowser af te sluiten.

Dit bericht is geplaatst in Breuken, Engels, Hoofdrekenen, ICT, Klokkijken, Kommagetallen, Rekenen, Tafelsommen, Webtips met de tags , , , , , , , , , , , , . Bookmark de permalink.